Searching...
Friday, October 23, 2015
6:03 AM 0

LAKNATULLAH! Lelaki ini ialah bekas tentera Marin Amerika Syarikat selama 15 tahun, namun pada tahun 2012 dia tiba-tiba bertukar menjadi wanita seksi


Jika anda lihat gambar ini, tentu ada tidak menyangka bahawa ia adalah orang yang sama. Ia memaparkan seorang lelaki yang juga bekas tentera Marin Amerika Syarikat telah menjalankan pembedahan tukar jantina, bagi menjadikannya sebagai wanita.

Sona Avedian, 33,yang sebelum ini dikenali sebagai Mattew, menyatakan dia sendiri terkejut dengan keadaan dirinya, dan menganggap peralihan imej berkenaan sebagai satu hadiah kepadanya yang pernah dihantar bertugas ke tempat bahaya di Iraq dan Afghanistan.


Ketika menjadi lelaki, Sona telah berkahwin dan mempunyai seorang anak, namun dia menukar jantina pada 2012.

Dia berjaya menurunkan berat badan dan turut menggunakan laser untuk menghilang bulu di badan selain menjalani pembedahan implan payudara dalam usaha untuk menjadi wanita.

Jelasnya, meskipun dia sebelum ini mempunyai pekerjaan yang memberikan pendapatan lumayan, memiliki isteri dan anak yang comel namun Sona berasa kecewa kerana tidak dapat memenuhi hasrat menjadi seorang wanita.

Bagaimanapun pada 2012, dia memutuskan untuk mendedahkan dirinya yang sebenar kepada keluarga dan rakan-rakannya hingga mengejutkan isterinya. Mereka kemudiannya bercerai.

Selain pembedahan, dia turut menjalani terapi hormon. Dia kini menetap di Austin Texas dan cuba hidup dengan normal.

Ada beberapa perkara yang saya rindukan iaitu kawan-kawan saya, katanya.

Meskipun hubungan dengan bekas isterinya tidak baik, namun dia mendakwa masih mempunyai hubungan rapat dengan anak perempuannya yang berusia lima tahun.

Anak perempuan saya sangat menakjubkan. Dia hanya ingat saya sebagai wanita dan saya suka cara kami berinteraksi, katanya.

Sumber: mynewshub

0 comments:

Post a Comment